Dansk Sprængnings Service startede i det små med at rydde døde og uønskede bambus i Nordsjælland. I årene op til 2007/2008 var der utroligt mange døde bambus rundt om i landet og efterspørgslen på sprængning af bambus var høj. Vi har sprængt hundredevis af kvadratmeter bambus, og har derfor stor erfaring indenfor bambusrydning. Vi har valgt kun at vise et eksempel på en bambussprængning.

  • Sprængning af bambus
  • Sprængning af bambus
  • Sprængning af bambus
  • Sprængning af bambus
  • Sprængning af bambus
  • Sprængning af bambus

Sprængning af bambus som koncept blev landskendt i slutningen af 90'erne efter Jysk Sprængnings Tjeneste havde udviklet en teknik og sprængt en bambus på landsdækkende tv for Søren Ryge. Ved årtusindeskiftet og frem til 2007/2008 havde de fleste, som beskæftigede sig med sprængningsarbejde, travlt med at rydde bambus.

 

Bambussprængning er hurtigt og skånsomt

En af bambussprængnings store forcer er, at det kan udføres uden brug af maskiner, som ellers har tendens til at ødelægge græsplæner osv. En anden stor force er, at det ikke kræver meget plads, og derfor kan udføres i så godt som alle haver.

spraengning-bambus-lilleResultat efter sprængning. Bambussen og dens rødder er oppe og i flytbare bidder.

Når vi sprænger bambus, er det oftest i villahaver, hvor der er relativ kort afstand til naboer og begrænsede muligheder for at have en stor sikkerhedsafstand. Derfor indsnøres bambussen, og afdækkes med gummimåtter og fiberdug. På den måde kan en bambus sprænges på sikkerhedsmæssig forsvarlig vis.


Sprængning af elefantgræs og andre planter

Elefantgræs og bambus er i samme familie, og begge plantetyper er egnet til sprængning. Det gælder for så vidt også for bestemte typer hækplanter osv. Alt i alt er sprængning meget velegnet som løsning, når bambus, elefantgræs og andre planter skal fjernes fra haven og samtidig skånes plænen for tunge maskiner.

Vi har, sammen med IT styrelsen, tabt småkagerne. Læs mere om vores cookies på siden fortrolighedspolitik. Nå? Og hvad så?
Accepter