Opskydning af trærødder og stød samt sprængning af træer som er blevet usikre pga. storm, lynnedslag eller råd. Der er flere opgavetyper, som er oplagte at løse vha. sprængning.

spraengning-stubbe-og-stodEt mellemstort fyrtræ var blevet fældet, og stubben stod nu og skæmmede plænen. Den var en oplagt kandidat til sprængning, og på billedet ses resultatet efter endt sprængningsarbejde.

Ved hjælp af sprængning fælder eller beskærer vi regelmæssigt træer, som enten er blevet ustabile som følger af stormvejr eller lynnedslag, eller gamle træer som har fået lov til at passe sig selv så længe, at de er blevet svækket af råd.

Sprængning af fredede træer

Når et træ er blevet fredet, må det naturligvis ikke bare beskæres med en kædesav, men i visse tilfælde kan det lade sig gøre at få tilladelse til at sprænge det. En sprængning efterlader et mere naturligt resultat, som kunne ligne resultatet af et lynnedslag eller en stormskade. Når et træ er blevet sprængt, er der en masse åbninger og flossede ender, som giver insekter og andre små dyr et sted at leve.

spraengning-stubbe-og-stod lilleHer ses en anden træstub/stød, som er blevet sprængt med dynamit.

 


Sprængning af træer og stubbe

Udover sprængning af træer, som kan være til fare for offentligheden efter lynnedslag eller storm, er der også andre sprængningsopgaver at tage fat på i skov og park. Det kan f.eks. være sprængning af træstubbe og stød, som uden brug af tungt maskineri kan fjernes.

Vi har, sammen med IT styrelsen, tabt småkagerne. Læs mere om vores cookies på siden fortrolighedspolitik. Nå? Og hvad så?
Accepter