Støjreduktion på byggepladser

Sprængningsarbejde og støjreduktion

Støjreduktion på byggepladser i forbindelse med nabogener og arbejdsmiljø er, i den senere tid, blevet et mere og mere hot emne. Sprængningsarbejde kan være et effektivt værktøj til at komme noget af støjen til livs og gøre hverdagen mere tålelig for sarte naboer.

Det ville være en løgn at sige at sprængningsarbejde ligefrem er en lydløs proces, for det er det ikke, men sprængning er et fornuftigt alternativ til den rytmiske banken fra hydrauliske hamre, eller den skærende hvinen som diamantsave laver.

Naboer til byggepladser, tålmodighed og støjreduktion

Selve sprængningen er typisk overstået på ganske få sekunder, og dermed er den egentlige støjen meget begrænset. Der ligger almindeligvis et stykke borearbejde forud for de fleste sprængninger, men ret tit kan dette klares med almindelige borehamre, som på en byggeplads ikke er voldsomt støjende. Slet ikke hvis man begynder at sammenligne med den voldsomme og konstante støj og vibrationer, som en stor gravemaskine frembringer.

Især i tættere bebyggede områder og f.eks. i forbindelse med metrobyggeriet i København, ombygninger på KUA3 (Københavns Universitet) eller altanrenoveringer/ombygninger på boligblokke findes der et stort behov for at gøre hvad man kan for at begrænse larmen.
Forholdet til naboer kan forbedres, når man fortæller dem, at byggeprojektet er nødvendigt, men at man gør alt hvad man kan for at fjerne unødig støj og begrænse de perioder, det står på.