Blue Presure

Hos Dansk Sprængnings Service er hverdagen ret alsidig, og vi får heldigvis lov til at prøve lidt af hvert. I dette tilfælde havde kunstneren Suzette Gemzøe nogle spændende planer, hvor kondomer fyldt med maling skulle sprænges, og stænkene skulle lande på det, der senere skulle blive de færdige værker.

Kunst & Kapow

Der stak en længere historie under, hvorfor netop et bestemt farvestof skulle benyttes. Ligesom de mål, der skulle rammes af malingsstænkene, var hvide duge, dækkeservietter, og specielle lærreder med en underliggende historie til. Den kan der læses mere om her: https://www.facebook.com/bluepresure

Der var tale om en ganske lille ladning på under 1g sprængstof, og det var alt, der skulle til. Brug af for meget sprængstof, når man arbejder med væsker, kan nemlig resultere i, at væsken bliver forstøvet i stedet for at lægge sig i klatter som ønsket.

Her er taget et billede ganske få mS efter detonation af den lille ladning.

Sikker sprængning

Kondomet sprang for os… Jah, men det var heldigvis også det, der var meningen. Kondomer i sprængningsbranchen giver ellers et helt nyt perspektiv til begrebet om sikre sprængninger.

Vi gennemførte to af denne type sprængninger, som begge blev filmet med 20.000fps, og de kan derfor ses i super slowmotion her: