Kongerigets Klogeste

Sprængning til produktion af quiz-showet – Kongerigets Klogeste

DR bringer i slutningen af 2015 og starten af 2016 TV-quiz-showet Kongerigets Klogeste, hvor forskellige danskere skal dyste i matematik, paratviden, musikalitet osv. Alle deltagerne har gennemgået diverse IQ-tests for at kvalificere sig til programmet, og man må sige, at DR har fundet nogle særdeles skarpe kandidater.

Sprængning og matematik

Vi blev bedt om at sprænge nogle ladninger af betragtelig størrelse på forskellige steder – og i visse situationer sprænge to og tre ladninger på samme tid men med forskellige afstande. Sideløbende med sprængningerne blev der taget tid på, hvornår man kunne høre lyden. Deltagerne blev herefter bedt om at regne på, hvilken / hvilke sprængninger der var nærmest kameraet, og på hvilke der havde den mindste eller største indbyrdes afstand osv.

En af sprængningerne fra Kongerigets Klogeste.

Sprængning til Kongerigets Klogeste

Produktionen var for Mastiff, og ønskerne til forløbet var ret klare, hvorfor det var muligt at lave en god planligning og et godt forløb. Der blev dog plads til lidt improvisation alligevel, så optagelserne kunne få lidt ekstra kant.

Det var en rigtig fin produktion, som gav nogle fede billeder i kassen. Vi var samtidigt tilsmilet af lækkert solskinsvejr, så rammerne omkring os og optagelserne var i top. Se programmet her og døm selv: https://www.dr.dk/tv/se/kongerigets-klogeste/kongerigets-klogeste