Russisk T34 kampvogn

Sprængning til filmproduktioner

Belyst fra en mere seriøs vinkel, blev vi medio 2015 ringet op af et firma, der ville høre om vi kunne lave special effects til en film, de skulle producere. Vi er ikke et special effects-firma og tilbyder derfor ikke den slags produkter, men efter at have talt lidt frem og tilbage, fandt vi ud af, at deres behov kunne dækkes med regulære sprængninger.

Granatnedslag og sprængte træer

Produktionsfirmaet ønskede at få sprængt nogle træer i luften på en måde, så det så ud som om, de blev ramt af skud fra en 80mm kanon på en tank. Ydermere ønskede de nogle nedslag fra en let morter, samt skud og strejfskud fra et let maskingevær. Alt dette er noget, som ligger inden for vores repertoire – og hvorfor lave en ”falsk” sprængning af et træ, når man lige så godt kan lave den rigtigt.

På billede ovenfor ses tankens skud ramme et træ. Sprængningen var ganske som ved en almindelig træsprængning, bortset fra at vi havde givet den lidt ekstra, så mængden og brisansen var tilsvarende virkeligheden..

”80mm granat” rammer træ

Sprængning i filmoptagelser

Som beskrevet ovenfor, så gjorde vi det ”rigtigt” om man så må sige. Vi lavede simpelthen en sprængladning, der i sprængstoftype og størrelse var meget lig virkeligheden, og dermed har vi opnået en meget høj grad af autentisitet – døm selv.

Det er altid interessant at opleve en anderledes hverdag, og film- og TV-produktioner ligger ret langt fra de opgaver, vi normalt bliver stillet overfor. Det giver os derfor et frisk pust, hvilket virkelig gør det muligt for os at udfolde os kreativt og lave nogle herlige sprængninger.