Skorsten i Glostrup

I denne opgave skulle en skorsten på 20 meter lægges ned vha. sprængning. Der var god plads til siderne og i faldretningen, og skorstenen var placeret i et industriområde, hvilket gjorde sprængningsarbejdet meget overskueligt og ligetil.

Sikke et brag

Som udgangspunkt lægger vi altid en sikkerhedsfaktor ind, når vi beregner mængden af nødvendigt sprængstof. Hvis der er dårlig plads, lille sikkerhedszone eller andre særlige forhold, der gør sig gældende, kan vi blive tvunget til at bruge et minimum af sprængstof, eller dele salven op i mange små ladninger med individuelle forsinkelser.

Når pladsen er til det, og der er langt til naboerne, som der var her, er der ingen grund til at fedte med mængden af eksplosivstof. Denne skorsten fik derfor lige tilpas, og gik ud med salut.

40 grams sprængsnor og kablerne fra elektriske detonatorer.

Sprængning er fascinerende

Da der som oftest kommer et publikum af en eller anden størrelse ved enhver sprængning, er det naturligvis af største vigtighed, at sikkerhedsafstandene er rigtige, og afdækningen er rigtig dimensioneret. Ved sprængningen af skorstenen i Glostrup fik alle fremmødte et godt show, og området blev lidt kønnere, da skorstenen ikke længere ragede op.