Sprængning af silo

Mobilkraner er en almindelig tilgangsvinkel til nedtagning af høje konstruktioner som f.eks. en silo som denne. Sprængning er et absolut konkurrencedygtigt alternativ, hvor dyr transport og anstillelse for eventuelle kraner kan undgås.

Sprængteknik som løsning

I langt de fleste tilfælde kan en nedrivning vha. sprængning gennemføres. De forberedende arbejder, som går forud for sprængningen, er typisk ”lette operationer” med høj mobilitet og fleksibilitet, som ikke låser et stykke tungt og dyrt udstyr som f.eks. en kran i området i længere perioder.

Siloen blev svækket inden sprængning. Først blev der påsvejset to I-profiler foran på hver side af faldretningen. Herefter blev der skåret og fjernet en kile således, at siloen nu blev båret af dens hæl og de to I-profiler på siloens forside. Nu var der blot tilbage at sprænge de to I-profiler og lade tyngdekraften gøre arbejdet derfra.

Siloen før sprængning. Den er svækket i faldretningen (modsatte side)

Sprængninger i og på stål

En opgave som denne kan løses ret enkelt og effektivt. Vi har, hos Dansk Sprængnings Service, efterhånden tilegnet os en hel del erfaring med sprængninger i og på stål plader og profiler.

Siloen som er blevet sprængt i foden og væltet.