Sikkerheden har førsteprioritet

Vi har nævnt afdækning og afdækningsmaterialer andre steder på siden og her vil vi kort beskrive hvad der gør, at vi kan minimere vores sikkerhedszoner og hvordan vi typisk kan lave udkastfrie sprængninger.

Sikkerheden er det allervigtigste ved sprængningsarbejde og derfor er det også alfa og omega, at alle faktorer spiller sammen; det være sig korrekt og gennemarbejdet sprængplan, kompetent, uddannet og erfaren sprængningsleder, præcis opladning og kvalitetssikring og ikke mindst korrekt tilpassede sikkerhedszoner og rigtig afdækning.

Vi har et ret stort oplag af sprængmåtter, store som små, og er derfor rustet til at gå igang med langt de fleste sprængningsprojekter

Her ses en tung sprængmåtte, som er ved at blive lagt på plads. Måtten måler 3x6m, vejer 1,5T og skal fungere som afdækning over de drillguids og sekantpæle som skal sprænges.

Afdækningen tilpasses den enkelte sprængning

Vi skelner mellem to typer sprængningsafdækning;  let (håndbåren afdækning) og tung afdækning bestående af gummimåtter, som kan veje op 1,5 ton.
Den lette afdækning består af gummimåtter, jernarmeret gummimåtter og sprængtæpper af kraftig geotekstil. Dette kan flyttes og anbringes af en person og mængden af dette tilpasses den enkelte sprængning.

Den tunge afdækning er lavet af slidbaner som er skåret op og syet sammen af kraftig stålwire (?). De findes i flere forskellige størrelser, hvor de største er 3×6 m og vejer 1,5 ton. Måtterne skal lægges ud med lastbilkran eller gravemaskine og er et fantastisk værktøj til afdækning ved sprængninger.

Her ses flere tunge sprængmåtter som er lagt over et højspændingsfundament, der skal sprænges.