Pælekapning kan udføres overalt, og kræver ikke ret meget plads

Piloteringspæle eller anden pælefundering anvendes for at sikre funderingen af bygninger og benyttes typisk i områder, hvor undergrunden har dårlig bæreevne eller hvor der er brug for ekstra kapacitet. Her sætter man lange pæle ned i jorden, der skal være med til at gøre fundamentet mere stabilt, og fordele vægten af byggeriet ovenpå mellem disse pæle.

Princippet i pælekapning bygger på teknikkerne fra miniblasting, hvor meget små ladninger med fuldstændig afdækning bringes til sprængning. Derfor kan pælekapning ved sprængning udføres på byggepladser uden at genere omgivelserne og uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Det er altså ikke særlig invasivt, og det betyder at i stadig kan fortsætte byggeriet på andre dele af området. Det betyder at der ikke kommer uforudsete forsinkelser eller andre forstyrrelser, der irriterer resten af byggepladsen.

Da arbejdsmetoden er meget mobil og ikke kræver noget særlig plads, kan pæle kappes selvom de står meget tæt eller i områder, hvor maskiner ikke kan køre. Sprængning af piloteringspæle/pælekapning kan endog finde sted under vand.

Her ses en klynge af piloteringspæle, som renhugges og finpudses efter sprængning.

Høj mobilitet og god økonomi

Da sprængning af piloteringspæle er en meget mobil operation, som ikke kræver noget særligt tilløbsstykke, kan pælesprængning være et godt økonomisk alternativ – især ved mindre partier.
Pælesprængning giver det klart flotteste resultat og åbner mulighed for kapning af alle typer og størrelser af pæle uanset deres placering.

Ved større partier har vi et nært samarbejde med Dansk Pælekapning, som vuf typisk ville vælge at videreformidle kontakten/opgaven til. I vores optik, er branchens mest pålidelige og dygtige til pælekapning.

Har i en opgave med piloteringspæle som i gerne vil have os til at løse? Så tøv ikke med at kontakte os, så finder vi en løsning der passer til netop jeres opgave, nærmest uanset størrelse. Vi vægter professionalisme, service og sikkerhed højt, ligesom vi også vil gøre vores bedste for at være mindst muligt i vejen, når i skal have løst en opgave af os.

En 30×30 piloteringspæl efter sprængning og renhugning.