Effektiv boring med fjernstyret borerig

I Dansk Sprængnings Service har vi en Sandvik Commando 130Ri borerig, som er en selvkørende, fjernstyret borerig. Boreriggen er moderat i størrelsen og kommer rundt de fleste steder og tilbyder derfor en mobil og effektiv boreløsning. Bjergboremaskinen håndterer de fleste diametre fra Ø22 og opefter, og er i stand til at bore 4 meter dybe huller uden at man behøver at sammenkoble flere borestænger.

Borerig Sandvik Commando 130Ri.

Arbejdsmiljø

Idet boreriggen er fjernstyret og fører og maskine ikke er i direkte kontakt, kan der bores ubegrænset og uden tanke på hånd/arm-vibrationer. Ydermere er boreriggen forsynet med en støvsuger, så den kan bore uden at forsage støvgener. Samtidigt efterlades borehullet renset og pænt.

Borerig Sandvik Commando 130Ri.

Hastighed og dimensioner på boring

Hastigheden hvorved der bores er naturligvis afhængig af diametrene og materialets hårdhed, men for diametre mellem 30-50 mm bores gerne 1 m/minut i de fleste typer beton. Riggen kan principielt bore med kroner optil 120mm, men der vil hastigheden være begrænset.

Fjernstyring for godt arbejdsminjø.

Boring til sprængning eller boring af limankre

Det er underordnet hvorvidt vores borerig borer huller for os selv, i forbindelse med en forstående sprængning, eller den borer huller til limankre. Fælles for begge huller er, at de har en indvendig ru overflade, hvilket gør hullerne velegnede til limning af limankre. Samtidigt sørger maskinens støvsuger for, at hullet suget er rent og tomt for støv, og dermed kan limningen af ankrene foregå med det samme

Fjernstyring for godt arbejdsminjø.