Jo større jo bedre

Sprængning af beton er mange ting, blandt andet miniblasting og pælekapning, men her vil vi holde os til sprængning af de store ting. På denne side har vi samlet en masse nyttig information om sprængning af beton, men har du yderligere spørgsmål eller har du brug for os til en opgave, så tøv ikke med at kontakte os, så kan vi hurtigt komme i gang.

En af sprængteknikkens absolutte forcer kommer til udtryk, når det drejer sig om sprængning af fundamenter eller andre store betonklodser. Der er ikke nogen øvre grænse for, hvor stort et fundament eller betonobjekt kan blive. Des større det bliver, des mere effektiv bliver arbejdsprocessen, hvilket betyder en fordelagtig økonomi – især når det kommer til tidsbesparelse.

Sprængning af fundamenter fra f.eks. højspændingsmaster, siloer og kraner er en almindelig forekommende opgave, som kan løses hurtigt og effektivt. Store fundamenter, altså fundamenter i 100 m3´s størrelsen og opefter, kan bores og sprænges på få dage og stykkefaldet / finheden af knusningen kan på forhånd besluttes sammen med sprængningslederen.

Vi kan altså både tage hånd om store og små opgaver. Ved mindre opgaver vil vi ofte gøre brug af miniblasting, hvor man anvender mange små sprængladninger til at lave præcise sprængninger, for eksempel i byggerier.

Dette fundament fra en højspændingsmast er 86 m3. Det er opladt og mangler kun afdækning før for sprængningen.

Store fundamenter sprænges med minimale vibrationer

Når et stort fundament skal sprænges, bores og lades mange huller som detoneres successivt. På den måde hjælper ladningerne hinanden, så det optimale resultat opnås samtidigt med at vibrationer og lydtryk holdes i bund.
Selv de store sprængninger afdækkes, så der ikke forekommer udkast og sikkerhedszoner kan dermed holdes på et minimum.

Selv de store sprængninger afdækkes, så der ikke forekommer udkast og sikkerhedszoner kan dermed holdes på et minimum. Afdækning betyder at man dækker det der sprænges over med et materiale, der kan tåle kraften fra sprængningen og holde det sprængte materiale nede, så det ikke flyver i alle mulige retninger. Ved sprængning af beton er dette vigtigt, da støv og stykker af beton ellers kan komme meget langt.

Fundament fra højspændingsmast er her klargjort til sprængning og er ved at blive afdækket med tunge sprængmåtter.

Skal vi springe noget for dig?

Vi er eksperter i sprængning af beton – også selvom det er i byer eller andre områder, hvor mange mennesker bevæger sig til dagligt, for eksempel på havne. Det kræver stor forsigtighed og nøje planlægning, så man er sikker på at alt kommer til at gå som man ønsker. Blandt andet kan vi med god planlægning sørge for at andet arbejde på havnen eller byggepladsen, kun skal holde inde mens selve sprængningen foregår.

Sprængning af beton tager ofte sin form i sprængning af skorstene og fundamenter og lignende store konstruktioner. Ved opgaver med beton er sikkerhed i højsædet, lige meget om det er langt ude på landet eller i byen. Vi tager os af alt fra planlægningsarbejdet, for eksempel kan vi let finde ud af en evakueringszone og en tidshorisont for opgaven samt andre opgaver og elementer der hører med til betonsprængning. Derefter begynder vi at sætte de første sprængladninger op. Nogle gange vil vi tage en “bid” ad gangen, og derefter indsætte nye sprængninger, og andre gange vil vi sætte alle sprængladningerne først. Det kommer helt an på situationen og forholdene.

Hvorfor sprængning?

Hvorfor bør man vælge sprængning fremfor andre metoder til nedrivning eller destruktion af beton? Det er fordi sprængteknik i mange tilfælde viser sig at være bedst når det kommer til effektivitet, pris og hurtighed. Derudover er det med til at beskytte medarbejderne, der ellers manuelt i mange tilfælde skulle bryde det ned ved håndkraft og med maskiner. Derudover er det hurtigt overstået, så de mennesker der bor og har deres hverdag omkring arbejdspladsen eller området, vil opleve mindst gener.

Vil i vide mere om sprængning af beton? Kontakt vores kundeservice i dag, så tager vi et kig på opgaven, og hjælper med at vurdere hvilken løsning der er den rigtige for jer – der findes mange forskellige løsninger, og helt sikkert også en der passer til jeres projekt eller opgave. Vi kommer gerne over hele Danmark og Norden, og ingen sprængningsopgave er for lille eller for stor for os.

Her har vi sparet på sprængstoffet og kun sprængt den i bunden. En sprængning frilægger 50-60 cm armering på en 30×30 pæl.

Indsæt tekst stykke her